Un primar din Timiş rămâne fără funcţie, după ce a fost declarat incompatibil de ANI

62326777

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu, a semnat ordinul de încetare a mandatului pentru primarul comunei Şandra, Luchian Savu (PNL), după ce Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat pe edil incompatibil, iar instanţa a confirmat decizia.

Savu a fost în incompatibilitate întrucât, pe lângă funcţia de primar, a făcut parte din Consiliul de Administraţie al şcolii din localitate.

Potrivit prefectului de Timiş, Mihai Ritivoiu, atribuţiile primarului vor fi preluate de viceprimar.

”Am emis ordinul de încetare a mandatului de primar al comunei Şandra, domnul Luchian Savu, dat fiind că raportul ANI privind incompatibilitatea domnului primar a rămas definitiv în instanţă. Atribuţiile funcţiei de primar vor fi preluate din acest moment de viceprimarul comunei”, a transmis, vineri, Mihai Ritivoiu.

Conform ANI, ”în mandatul 2012-2016 a deţinut şi exercitat simultan funcţia de primar şi calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Şandra, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

În prezent în Timiş, 5 localităţi sunt fără primar din diferite motive: Şandra, Lugoj, Checea, Mănăştiur şi Giroc, atribuţiile fiind preluate de viceprimari.