Un polițist ieșean a respins mita oferită de un șofer

mita politist

foto: bistriteanul

Un bărbat în vârstă de 39 ani, din județul Iași este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, după ce a oferit o sumă de bani unui polițist rutier pentru a scăpa de răspunderea legală în cazul încălcării regimului de viteză auto.

Situația a fost înregistrată duminică, 20 februarie 2022, pe raza comunei Valea Seacă, din județul Iași, de către un agent de poliție rutieră din cadrul I.P.J. Iaşi – Poliţia Municipiului Paşcani – Biroul rutier, care, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu a constatat faptul că, un conducător auto a depășit limita legală de viteză în localitate, sens în care se impunea măsura suspendării permisului de conducere.

Pentru ca polițistul să nu aplice această măsură, conducătorul auto i-a oferit o sumă de bani cu titlu de mită. Momentul respectiv a fost filmat de polițist cu echipamentul body-cam, înregistrarea fiind înaintată la scurt timp Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Iași, alături de sesizarea pe care acesta a formulat-o.

Conform procedurii legale, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.