Un politist din Harlau a sarit in sprijinul refugiatilor

WhatsApp Image 2022-03-01 at 14.43.27

Seful postului de Politie Transporturi Feroviare Harlau, alaturi de cativa colegi si persoane din comunitate, au organizat o campanie de strangere a ajutoarelor pentru refugiatii din Ucraina. Acestia s-au deplasat astazi la punctul de frontiera Siret, cu doua camioane pline cu alimente si produse.

Lapte praf, pampers, medicamente, pături, haine și conserve sunt doar câteva din donațiile făcute de cei care au pus mână de la mână pentru a-i susține pe refugiati. Echipele care s-au deplasat la Suceava vor sta acolo 48 de ore pentru a împărți ajutoare celor care ne tranzitează țara.

”La momentul actual noi suntem cu două mașini Iveco mari, de 7 tone, ne deplasăm către vama Siret pentru a aștepta refugiații ce ne tranzitează țara. Ne-am mobilizat foarte bine la nivelul orașului Hârlău cât și comunelor arondate orașului. A fost o inițiativă proprie, nu m-am gândit să fie chiar așa de dezvoltată. Sunt foarte bucuros și împlinit de ceea ce s-a făcut. Mulțumesc tuturor celor care s-au mobilizat. Am strâns începând de la câteva mii de pampersi, hăinuțe, lapte praf, șervețele umede, dulciuri, biscuiți absolut ce este nevoie pentru cei care ne tranzitează. Fructe, pături, ciorăpei, orice ar pune un om când pune în bagaj și călătorește.”- a declarat Samciuc Marian, șef post T.F Hârlău, din cadrul SRPT Iași

Campania celor din Hârlău va continua și zilele următoare, iar Șeful Postului de poliție transporturi feroviare îndeamnă toate instituțiile să fie solidare cu cei din  Ucraina. Cei care doresc să facă donații pot apela numărul de telefon 0749616390.