Un polițist aflat în timpul liber a fost bătut de trei tineri pentru că a intervenit când aceștia agresau o femeie

62320672

Un polițist din Vrancea aflat în timpul liber a fost bătut de trei tineri pentru că a intervenit când aceștia agresau o femeie în Gara din Gugești.

Ofițerul susține că și-a declinat identitatea, însă indivizii, extrem de agresivi l-au luat la bătaie chiar în fața fiului acestuia, un minor de 7 ani. Cei trei bătăuși au fost reținuți și sunt cercetați pentru loviri și alte violențe.

Polițistul, aflat în timpul liber, se plimba împreună cu fiul său de 7 ani. Ofițerul le-a declarat anchetatorilor că a observat trei tineri care agresau verbal și fizic o femeie, pe peron, în Gara din Gugești, și atunci a intervenit. I-ar fi anunțat că este polițist, dar tinerii au devenit și mai violenți.

Ionuţ Drâmba, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani: „Unul dintre agresorii de sex masculin, indignat fiind de intervenția polițistului, s-a apropiat de acesta și a exercitat acte de violență, ulterior intervenind în conflictul fizic și ceilalți doi agresori”.

Localnic: „În gară la Gugești ar fi fost o tentativă de viol, de agresare a unei fete, a venit poliția, nu știu care dintre polițiști or fi fost. Așa se întâmplă, ăștia sunt oamenii din comuna Gugești, răi, polițiștii își fac pe cât pot și ei datoria”.

Localnic: ”Nu este ceva corect, dacă nu mai e un respect nici măcar pentru autoritățile astea ale statului”.

Imediat după incident, cei trei agresori au dispărut, dar polițistul le-a dat colegilor săi semnalmentele, iar suspecții au fost reținuți pentru 24 de ore. Marți, procurorii au decis, însă, să-i cerceteze în libertatate, sub control judiciar.

Ionuţ Drâmba, prim procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani: „În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale în personam pentru săvârşirea infracțiunea de loviri și alte violențe”.

Potrivit Statului Polițistului, oamenii legii sunt obligați să intervină şi în afara orelor de program, atunci când sunt martori sau află de existenţa unei infracţiuni flagrante.