Un pod nou la Luțca ar costa 15 milioane de euro

Autoritatile din Neamt au luat primele masuri pentru ca locuitorii din comunele Sagna si Lutca sa poata tranzita Siretul. In prima faza, armata va construi un pod pe care se va putea circula atat pietonal, cat si rutier, dar in viitorul apropiat va fi construita o noua structura, de la zero.  Deja au existat discutii la nivelul Guvernului pentru a se aloca din fodul de rezervă bani pentru demararea lucrărilor pentru construirea unui nou pod.

Investiția de opt milioane de lei s-a făcut praf iar acum autoritățile caută soluții pentru a reface pe cât posibil o structură pe care cetățenii să poată circula. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Neamţ a propus construirea unui pod de pontoane.

George Lazăr – secretar de stat: „În primă fază este în desfășurare și s-a demarat cu ajutorul Ministerul Apărării Naționale prin dispoziția premierului Nicolae Ciucă să se construiască un pod peste râul Siret, să lege localitățile care au rămas fără accesul direct spre Roman. Mă refer la Sagna și la celelalte localități printr-un pod care să permită circulația atât rutieră, cât și pietonală. Pod construit de armată. E vorba de un pod complex care să permită circulația rutieră”.

În urma analizelor efectuate de către specialiști, cea mai bună soluție este construirea unui nou pod.

Din ce am discutat cu diverși constructori, care au făcut drumuri și poduri, investiția se poate realiza la un cost financiar de 10-15 milioane de euro. În momentul în care vor ajunge demersurile de la județul Neamț, în sensul de a ști exact care sunt costurile pentru astfel de poduri, Comitetul pentru Situații de Urgență trebuie să grăbească lucrurile și să trimită către Guvern aceste documente„, a mai precizat George Lazar.

În paralel, ancheta în cazul prăbușirii podului este în plină desfășurare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!