Un pensionar intreaba statul cum poate trai cu 537 lei intr-o luna dupa ce plateste facturile

Romanii traiesc tot mai greu dupa explozia preturilor la utilitati, alimente, carburanti si servicii. Cei mai afectati sunt pensionarii dar si persoanele din mediul rural.

„Eu am o pensie de 2175 lei pe luna dupa 42 de ani vechime in campul muncii, iar factura la gaz mi-a venit in ultima luna in valoare de 833 lei, la curent de 160 lei, apa 100 lei, cablu 55 lei, telefon 140 lei, cheltuieli totale cu facturile 1288. Mentionez ca locuisc intr-un apartament cu suprafata de 65 mp. Am facut un plin de benzina care m-a costat 350 lei. In total am cheltuit din pensie 1638 si am rams cu suma de 537 lei din care trebuie sa traiesc intr-o luna, deci mi-a ramas pentru alimente suma de 18 lei pe zi. Cum se poate trai din 18 lei / zi la limita saraciei. Toate datele prezentate sunt reale. Sunt convins ca majoritatea romanilor pensionari sau cu salarii mici sunt in situatia mea sau poate mai jalnica, daca mai dau bani si pe medicamente sau au pensii mult mai mici. Guvernul Romaniei ar fi bine sa vada acest mesaj si sa coreleze pensiile cu pretul facturilor si cosul zilnic ca sa putem trai si noi pensionarii cat de cat decent. Va intreb domnilor guvernanti cat crede-ti ca vom mai rezista noi pensionarii sa traim in aceasta situatie??? Nu crd ca vom putea rezista mult si vom fi nevoiti sa iesim in strada ca sa ne cerem si noi drepturile minime la o viata normala”, a scris Mircea Man, pe un grup de pensionari.

Alti pensionari sustin ca traiesc cu bani mai putini decat acesta si nu mai suporta cheltuielile.

„Eu am doar 1600 lei si am la gaz 1100 lei, lumina 670, apă 140, mașină si impozit si medicamente de unde? Cum sa fac singura”, se intreaba Maria Clopotel.

„Dupa 32 de ani in campul muncii, am o pensie de 1050 lei și facturi de 940 lei”, a scris Maricica Stefanescu.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!