Un pavilion al Penitenciarului Iași va fi modernizat

penitenciar iasi

Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași a lansat o licitație pentru supraetajarea unui pavilion (vizite) din complex, prin proiect prevăzându-se dublarea actualei suprafețe construite desfășurate: clădirea are un regim parter, iar, în urma investiției, va fi adăugat un singur nivel.

Valoarea estimată a investiției se ridică la peste 3 milioane lei, fără TVA, iar firmele interesate pot depune oferte cel târziu pe 4 februarie.

Prin prezentul proiect se propune consolidarea, modernizarea și supraetajarea clădirii studiate în vederea realizării unui sector de vizite modern și conform cu cerințele beneficiarului”, se arată în caietul de sarcini.

În documentație se precizează că lucrările de intervenție vizează desfacerea unei porțiuni a imobilului, desfacerea planșeului, consolidarea structurii prin introducerea unei structuri din cadre din beton armat, refacerea finisajelor interioare și exterioare și realizarea compartimentărilor la etaj.

Construcția a fost edificată în anul 1984, este în formă de „L” și are o suprafață construită actuală de 440 mp.

în ultimii 3 ani, Penitenciarul a propus în mai multe rânduri administrației publice locale extinderea unității de detenție în Copou cu noi pavilioane care să cuprindă până la 600 de locuri pentru deținuți – ceea ce înseamnă o dublare a capacității actuale de cazare. Instituția are, în acest sens, un teren liber spre str. Fagului, dar atât în spațiul public, cât și în cel politic este invocat faptul că o astfel de investiție nu este oportună întrucât presupune stabilirea definitivă a amplasamentului PMS în zonă rezidențială.

Sursa text: APIX