Un parlamentar din partidul lui Zelensky va fi exclus dupa ce a cumparat un conac in centrul Kievului si l-a inregistrat pe o alta persoana

halimon

Șeful fracțiunii parlamentare de guvernământ, Servitorul Poporului, Davyd Arakhamiia, a declarat că adjunctul său Pavlo Khalimon va fi concediat după ce Ukrainska Pravda a publicat o investigație care descoperă o achiziția de lux a lui Khalimon. Potrivit publicației, parlamentarul Khalimon a cumpărat un conac în centrul Kievului în vara anului 2022, în mijlocul invaziei pe scară largă a Rusiei, și l-a înregistrat pe o altă persoană.

„Componenta etică a acestui act contrazice valorile noastre și viziunea noastră despre ceea ce ar trebui să facă un parlamentar în timpul războiului. Pentru aceasta, Pavlo Khalimon va fi demis din funcția de adjunct al șefului fracțiunii noastre”, a scris Arakhamiia pe Telegram.

El a cerut organelor de drept să demareze o anchetă cu privire la presupusa cumpărare ascunsă. „Dacă legea a fost încălcată, (el) trebuie să fie pedepsit pentru asta”, a adăugat Arakhamiia.

În ancheta publicata astazi, Ukrainska Pravda a susținut că Khalimon a cumpărat o proprietate în centrul Kievului pentru peste 10 milioane de Hr (aproximativ 280.000 USD), în timp ce prețurile reale pentru casele din această zonă sunt de aproximativ 50-60 de milioane Hr. (1,4-1,6 milioane USD). 

Potrivit anchetei, Khalimon a încercat să ascundă achiziția prin înregistrarea moșiei ca proprietate a Anastasiiei Kotelenets, care este afiliată fostului asistent al lui Khalimon.

Mai devreme, Arakhamiia a scris că oficialii corupți vor fi trași la răspundere și că multe arestări vor avea loc în această primăvară. „Unii oameni și-au pierdut mințile și au jefuit fără teamă sau remușcări… Dacă nu funcționează uman, va funcționa conform legile din timpul războiului.”

Arakhamiia a adăugat că, competiția pentru funcția de director al Biroului Național Anticorupție (NABU) se va încheia în curând, ceea ce înseamnă că Ucraina va finaliza „crearea unei infrastructuri anticorupție independente”.

Mai multe scandaluri au izbucnit recent în Ucraina din cauza unor rapoarte de corupție în instituțiile statului, inclusiv o anchetă care acuza Ministerul Apărării de achiziții de alimente la prețuri umflate.