Un parlamentar ar putea ajunge la închisoare pentru că nu plătește o amendă penală de 40.000 de lei. Motivul – „Nu am bani”

inchisoare

Un parlamentar ar putea ajunge la închisoare pentru că nu plătește o amendă penală de 40.000 de lei, ”pentru săvârșirea infracțiunii de compromitere a intereslor justiției”.    

Este vorba despre Daniel Gheorghe Rusu, deputat ales pe listele AUR, în prezent neafiliat, care a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la plata unei amenzi penale de 40.000 de lei pentru postări pe Facebook.

El a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de compromitere a intereselor justiţiei, după ce a postat pe Facebook informaţii dintr-o anchetă penală.

Acum, el trebuie să plătească o amendă de 40.000 de lei, însă … susține că nu are acești bani.

Tribunalul București a transmis Camerei Deputaților o adresă oficială prin care anunță că, în cazul în care ”inculpatul” nu achită datoria, pedeapsa de amendă poate fi înlocuită cu închisoarea.

Fostul parlamentar AUR, în prezent neafiliat la niciun grup politic, le-a spus jurnaliștilor că nu are bani și că se gândește să facă un credit ca să poată plăti amenda.