Un nou vaccin anti Covid va fi livrat in Uniunea Europeana

Uniunea Europeana a semnat un acord cu compania franceza Valneva pentru furnizarea a 60 milioane de doze de vaccin anti Covid.

„Vaccinul Valneva adaugă o altă opțiune la portofoliul nostru larg, odată ce se dovedește sigur și eficient de către Agenția Europeană pentru Medicamente”, a spus comisarul UE pentru sănătate, Stella Kyriakides.

Valneva speră că vaccinul său, care folosește mai multă tehnologie tradițională decât vaccinurile ARNm, ar putea fi o opțiune mai liniștitoare pentru europenii încă reticenți să fie imunizați.

Vaccinul VLA2001 si-a demonstrat eficacitatea „cel puțin la fel de bună, dacă nu mai bună” decât injecția cu Astra Zeneca, studiile pana acum dovedind ca au fost mai putine efecte adverse.

Comisia Europeană a anuntat ca intelegerea cu Valneva oferă statelor membre UE posibilitatea de a cumpăra aproape 27 de milioane de doze în 2022. Statele membre pot face apoi o nouă comandă de până la 33 de milioane de vaccinuri suplimentare în 2023. Acordul include posibilitatea de a adapta vaccinul la noile variante de coronavirus.

„Suntem recunoscători Comisiei Europene pentru sprijinul acordat și suntem dornici să contribuim la abordarea pandemiei în curs”, a declarat Thomas Lingelbach, directorul executiv al Valneva, într-un comunicat.

În septembrie, Regatul Unit a renunțat la un contract pentru aproximativ 100 de milioane de doze de vaccin Valneva împotriva Covid-19 din cauza temerilor că vaccinul ar putea să nu primească aprobare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!