Un nou terminal la Aeroportul Iași până în 2023

aeroport

Terminalul 4 al Aeroportului International Iasi are termen estimativ de finalizare a lucrarilor anul 2023. In momentul de fata, proiectul se afla in etapa de intocmire a studiului de fezabilitate. Celelalte aspecte legate de lucrarile de la T4 sunt deja schitate pe hartie si urmeaza sa fie puse in practica pe parscursul procesului de modernizare.

In decembrie 2023, terminalul 4 ar trebui sa fie dat in folosinta si sa inregistreze primele curse externe. Termenul este estimativ si depinde de mersul lucrarilor fiind luate in calcul si eventuale intarzieri.

Vasile Stoicea – director Aeroportul Iasi: „O sa arate total diferit. O sa incercam sa aducem tot ceea ce inseamna tehnologie noua in acest terminal si tot ceea ce insemana protectie pe mediu, utilizarea energiei solare. Sunt foarte multe lucruri pe care dorim sa le implementam in acest terminal. Sper sa il finalizam in termenul pe care ni l-am stabilit, decembrie 2023”.

Terminalul T4 va veni in continuarea terminalului T3.

Vasile Stoicea – director Aeroportul Iasi: „O sa fie independent pentru cursele externe cu posibilitatea de a procesa cursele interne, iar T3 sa ramana strict pe curse interne”.

Terminalului  T2  i se va schimba destinatia, din trafic de pasageri in terminal cargo, iar terminalul 1 cel mai probabil va ramane pe partea administrativa.