Un nou soc dupa Balena Albastra

GettyImages-546258752

Zeci de filmulete circula zilele acestea pe YouTube, prin care copiii sunt incurajati sa accepte provocari si sa dezvolte activitati care promoveaza violenta, prin intermediul unui joc. Acestea pot avea caractere nefaste asupra sanatatii sau pot provoca chiar moartea. Gigantul Google este acuzat in mod direct pentru ca a permis intrarea acestor filmulete pe platforma video You Tube. Ele pot fi transmise sub forma de link sau prin sms anonim catre numere de telefon necunoscute. Mai rau decat atat, exista si liste cu astfel de numere de telefon care circula pe YouTube.

Fenomenul „Momo Challenge” ia amploare
Noul joc care circula in online prin intermediul YouTube se numeste Momo Challenge, acesta fiind asemanator cu Balena Albastra. Stim cu totii ce repercusiuni a avut acel joc in societate. Ei bine, Momo Challenge pare a fi un joc care incurajeaza si el sinuciderile, ba chiar reprezinta un ghid pentru copii, in a alege cai curajoase si provocatoare de a-si risca viata. Provocarile sunt diverse. De la a te uita la un film horror si a sta treaz o noapte pana la a sari
de pe un bloc pe altul sau a te rani singur in timp ce te filmezi. Toate provocarile trebuie filmate si trimise inapoi catre Momo, atunci cand sunt realizate.

Care este sursa de inspiratie a acestor joculete nefaste?
De cele mai multe ori, aceste joculete au ca sursa de inspiratie filmele. Unii specialisti spun ca Momo Challenge, ca si Balena Albastra de altfel, au avut ca inspiratie celebrul film Nerve. Acesta promova exact un asemenea joc in care participantii trebuiau sa faca o multime de ilegalitati pentru a castiga bani, unele dintre ele influentand cu adevarat starea de sanatate sau provocand chiar moartea participantilor. YouTube a fost implicat in acest scandal deoarece a promovat activ astfel de video-uri, iar listele de telefon puse la dispozitie pe anumite canale nu au fost eliminate. Astfel, atat pentru promovarea violentei cat si pentru nerespectarea conditiilor de confidentialitate, platforma se face vinovata, urmand un proces si posibile amenzi usturatoare pentru Google. Conform BBC, Momo Challenge a preluat controlul asupra mai multor copii de varste fragede, iar India si Japonia sunt chiar primele tari care au inregistrat decese in urma acestui jos. Un baiat si o fetita de 12 ani au ajuns sa-si dea viata incercand sa completeze provocarile jocului.

Sursa: seomark.ro

Foto: gettyimages.com