Un nou record la Parhon in 20 ani de transplant

transplant

S-a atins un nou record de transplanturi renale in Iasi. Ultimul a fost facut intre doua persoane inrudite emotional. Un barbat de 62 de ani a donat un rinichi, ginerelui sau. Pentru Spitalul Parhon din Iasi, interventia a fost unica. In 20 de ani de transplanturi efectuale la unitatea medicala, anul acesta s-au efectuat cele mai multe.

Ionut Nistor, purt. de cuv. Spitalul Parhon

Un an aglomerat, un an diferit, in acelasi timp putem spune cu satisfactie ca este anul in care numarul de interventii de transplant de rinichi efectuat la Spitalul Parhon este cel mai mare. Acest lucru confirma o maturizare si o sudare a echipei de transplant de la Spitalul Parhon. Sunt 20 de ani de activitate si acest lucru se vede printr-o activitate intensa si o evolutie favorabila a acestor cazuri.

Pacientul care a fost transplantat este din judetul Iasi si era de aproximativ 10 ani in evidenta Spitalului Parhon, cu o boala imunologica, care a progresat pana la stadiul final de insuficienta renala.Pentru barbatul de 40 de ani care a primit un nou rinichi, au vrut sa doneze initial, parintii acestuia, insa cei doi nu au fost eligibili. Astfel, dupa mai multe analize si la ceilalti membri ai familiei, salvarea a venit de la tatal sotiei sale.

Ionut Nistor, purt. de cuv. Spitalul Parhon

Au fost mai multi mebri ai familiei evaluati. Prima data au fost sigur membrii directi, rudele de gradul I, pentru ca dinpacate aceste rude nu au fost compatibile si aveau si probleme de sanatate s-a extins acest cerc si din fericire solutia a venit din partea socrului.

Este neobisnuit pentru ca de obicei donatorul este un membru al familiei, aici este mai degraba o familie extinsa si inrudtia emotional prin faptul ca acest donator este socrul pacientului si nu are o filiatie directa genetica, dar din fericire testele efectuate inainte de programare a interventiei a aratat ca este compatibil si atunci a fost programat pentru aceasta interventie fiind bucuros sa isi poata ajuta acest ginere.

Prin acest transplant s-a atins un numar record de transplanturi efectuate in ultimii 20 de ani la Spitalul Parhon. Fata de ultimul record, 32 de tranplanturi efectuate in 2018, anul acesta s-au efectuat 35. Dintre aceste interventii, 21 de operatii au fost efectuate de la donator cadaveric.