Un nou protocol pentru inființarea Spitalului Regional de Urgențe

spital regional

Primaria Municipiului Iasi va semna un Protocol de Asociere cu Ministerul Sanatatii privind realizarea Spitalului Regional de Urgenta Iasi. Procotolul, transmis deja de minister spre analiză, va fi propus spre dezbatere plenului Consiliului Local în următoarea ședință. Cei de la Ministerul Sanatatii au cerut lamuriri Primariei legat de viitorul Spitalului Sfantului Spiridon, asta dupa ce, Spitalul Regional de Urgente va fi realizat.

In cursul zilei de ieri a venit un document prin care se cere semnarea unui protocol intre Ministerul Sanatatii si Primaria Municipiului Iasi in vederea sustinerii Spitalului Regional de Urgenta. Am mai semnat astfel de protocoale, mai semnam. Din discutia cu domnul ministru Grasu rezulta clar ca nu s-a abandonat acest proiect. Ni s-au cerut informatii suplimentare. Ce se va intampla cu spitalul Sf. Spiridon dupa ce Spitalul Regional de Urgente va intra in functiune, pentru ca modul de abordare a acestui spital tine de analiza cost beneficiu”, a declarat primarul Iasului, Mihai Chirica.

Protocolul mai prevede ca Primaria Iasi sa aprobe Planul Urbanistic Zonal, sa puna la dispozitie terenurile necesare construirii cailor de comunicare si utilitati, sa asigure transportul public local de calatori.  Spitalul Regional de Urgență va dispune de 850 de paturi și aproape 3.000 de angajați, numărul anual de pacienți fiind estimat la 100.000. Suprafața construită desfășurată a unității medicale va fi de aproape 120.000 metri patrati, lucrările urmând să înceapă în primul trimestru al anului 2020. Până acum, proiectul Spitalului Regional de Urgență de la Iași este cel mai avansat dintre cele trei incluse în programul național, celelalte două fiind Craiova și Cluj – Napoca.