Un nou protest pentru autostrada la Suceava. Stefan Mandachi: „4 presedinti si 20 premieri au promis autostrada!”

protest autostrada

De Ziua Unirii, omul de afaceri sucevean a revenit la singurul metru de autostrada construit in Romania. Alaturi de Stefan Mandachi au venit sute de oameni din Moldova nemultumiti de faptul ca politicienii le ignora dorinta de a avea o autostrada.

In continuare se moare cu zile pe drumurile din regiune, Suceava fiind pe primul loc in tara in privinta deceselor din cauza accidentelor rutiere.

Stefan Mandachi a construit o borna de 4 metri și 20 de centimetri, ca simbol al neputinței clasei politice. Recent, tanarul antreprenor din Suceava l-a întrebat, într-o scrisoare, pe premierul Ludovic Orban când începe şi când se finalizează autostrada Moldovei, insistând că vrea să afle anul, luna şi ziua, dar nu a primit răspuns la scrisoare. 

„L-am auzit pe Orban acum la Iasi declarand ca marti, acum in Guvern vor scoate autostrada Moldovei din public privat prin ordonanta de urgente si o baga pe fonduri europene. Am auzit pe drum la radio”, ii spune un barbat din Barlad venit la protest lui Stefan Mandachi.

„4 presedinti si 20 premieri au promis acelasi lucru. Scenariu este foarte frumos dar pe drumuri inca se moare. In Norvegia, in Oslo a murit un singur om, la o populatie de 700.000 de locuitori. Ori numai in Suceava sunt cateva sute care au murit recent. Daca stai si calculezi, Suceava are 8500 km patrati, populatia Sucevei are 645.000 locuitori. Pe o arie mai extinsa ei au avut un singur om. Nu vreau sa vorbesc despre moartea de pe sosele dar si eu sunt in acelasi pericol”, a spus Stefan Mandachi.

Cei prezenți la protest au strigat „Vrem autostradă”, ”Ne-am săturat de scuze”, „Nu vrem metri, vrem kilometri” sau ”Ne-am săturat de voi”.