Un nou proiect major inițiat la Iași: 33 de blocuri, o biserică și mai multe imobile de servicii

Un nou proiect imobiliar major a ajuns în etapa de consultare publică la Primăria Iași: două firme, cunoscute și pentru alte inițiative, propun un ansamblu cu zeci de clădiri, majoritatea blocuri de locuințe, în zona Ursulea, pe un teren cu o suprafață de 6,1 hectare.

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) va fi dezbătut public pe 6 decembrie [la sediul Primăriei], iar inițiatorii sunt companiile Oscar Eigo Group (Iași) și Partners Avenue (Bacău). Conform planșei urbanistice atașate proiectului, sunt propuse 33 de blocuri de locuințe, o biserică și 7 imobile de servicii și comerț, conform apix.ro.

Cu verde este terenul pe care se propune investiția – amplasamentul se află la capătul Fundac Ursulea și se întinde spre drumul (nemodernizat) care intersectează bld. C.A. Rosetti (cu violet) în zona Cârlig

Toate celelalte amplasamente evidențiate în schița de mai sus (altele decât culoarea verde) reprezintă terenuri pe care sunt aprobate alte proiecte imobiliare – în general este vorba despre blocuri de locuințe cu regim mic sau mediu de înălțime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *