Un nou posibil caz de infectie cu COVID-19

O eleva de 14 ani, din judetul Bacau, a intrat in carantina, la spitalul judetean. Fata a revenit din zona Lombardia, Italia cu febra, dureri musculare si o stare generala alterata. Dupa cateva zile petrecute la izolare, la domiciliu, eleva a fost luata, intr-un final, de medici, de acasa.

In prezent, adolescenta este internata pe sectia de Boli Infectioase a spitalului Judetean din Bacau. Este monitorizata in permanenta si primeste tratament de specialitate. La internarea in unitatea medicala, fata a fost diagnosticata cu gripa. I-au fost prelevate probe, care vor fi analizate in Laboratorul de Biologie Moleculara, de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. Rezultatele vor fi gata maine dimineata, spun epidemiologii de la Iasi.

„In cursul noptii de 6 martie, am identificat o persoana de sex feminin, in varsta de 14 ani, izolata la domiciliu, impreuna cu parintii, din data de 23 februarie. S-au intors din regiunea Lombardia, a fost adusa in monitorizarea DSP Bacau, a fost transporta de Ambulanta la sectia de Boli Infectioase de la spitalul din Buhusi, cu febra. Mentionam ca i s-au recoltat probe, testul pentru gripa a fost pozitiv pentru virus gripal tip B, gripa sezoniera.”

Daca testul pentru coronavirus va fi pozitiv, atunci adolescenta de 14 ani va fi dusa la Iasi, internata in pavilionul special delimitat pentru pacientii afectati de COVID -19. Momentan, copila are o stare febrila, dar organismul raspunde la tratamentul medical aplicat. Fata a revenit in Romania, pe 23 februarie, din regiunea Lombardia, din Italia. Izolata la domiciliu, copila s-a simtit rau, a facut febra mare, asociata cu dureri de cap si stari de greata. Intr-un final, familia a sunat la 112, iar fata a fost preluata de medici si internata in unitatea medicala din Bacau. In prezent, in Romania, 7 cazuri de coronavirus au fost confirmate.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!