Un nou pavilion la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Spitalul de boli infecțioase

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean de astăzi, mai multe proiecte importante au fost aprobate, acestea vizând construcția Pavilionului 8 al Spitalului de Boli Infecțioase, transportul public din județ, dar și investițiile programate la Aeroportul International.

Un nou pavilion va fi construit în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. Investiţia este estimată la 40 milioane de euro și va include o secţie de terapie intensivă, care va purta denumirea de Pavilionul 8 şi va fi compus din două tronsoane. Tronsonul A unde se vor regăsi două bazine de apă, respectiv rezerva strategică a spitalului şi cel folosit în caz de incendiu, dar şi laboratoare ultraperformante de radiologie şi analize medicale. In cadrul tronsonului B vor fi tratați bolnavii de HIV/SIDA.

„Pentru administrația liberală a Consiliului Județean Iași, investițiile în sănătate sunt prioritare pentru că doar așa putem să avem condiții de viață mai bune pe care să le oferim cetățenilor. Proiectele de hotărâre care privesc Spitalul de Boli Infecțioase cu construcția pavilionului 8 sunt absolut o urgență pentru județul Iași pentru că avem nevoie de acest pavilion nou, pe care îl vom construi cu finanțare de la Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții. Ar fi fost ideal ca banii care au fost efectiv aruncați în Spitalul de la Lețcani și evident curtea de conturi s-a pronunțat în acest caz, să fi fost investiți în reabilitarea și modernizarea tuturor celor 6 spitale pe care le are Consiliul Județean în administrare”, a spus Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

De asemenea, controversa transportului public din ultimele zile i-a determinat pe reprezentanții CJ Iași să adopte măsuri urgente.

„În momentul de față, în urma zecilor de întâlniri și evident dezbaterilor pe care le-am avut cu federațiile asociative, cu transportatorii, cu primarii județului Iași, cu cetățenii, cred astăzi că avem cel mai bun proiect care privește programul de transport public de persoane pentru perioade imediat următoare și vreau să cred și să-i asigur pe ieșeni că el este o variantă mult îmbunătățită față de condiții și de programul de până acum”, a mai spus Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași.

Spre finalul ședinței, la recomandarea liderului grupului PSD, Cristian Stanciu, aleșii și-au exprimat nominal opțiunea asupra cererii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în cauza Lăcrămioarei Ursu, respectiv a DNA, în cauza Baba-Alexe, ca administrația județului să se constituie sau nu parte civilă în fiecare dintre cele două dosare penale.