Un nou pas pentru Institutul Regional de Boli Cardiovasculare

descărcare

Consilierii judeteni au aprobat astazi nota conceptuala, tema de proiectare si valoarea estimată pentru documentațiile tehnico-economice ale Institutului Regional de Boli Cardiovasculare din Miroslava. Iasul duce o cursa contra cronometru pentru a obține finantare din Planul National de Redresare si Rezilienta. Institutul Regional de Boli Cardiovasculare este un obiectiv de investitii major pentru intreaga regiune a Moldovei.

La finalul anului trecut, a fost semnat protocolul de colaborare încheiat între Consiliul Județean Iași, Ministerul Sănătății, Institutul de Boli Cardiovasculare Iași și Primăria Miroslava, iar terenul de 120.000 mp pe care urmează să fie construit noul spital a fost transferat din proprietatea Comunei Miroslava în cea a județului Iași. Demersurile începute anul trecut trebuiau continuate cât mai repede in vederea obținerii finanțării pentru aproximativ jumătate din valoarea investiției prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Construirea si dotarea Institutului Regional de Medicina Cardio-vasculara Iasi, a notei conceptuale, a temei a temei de proiectare, a valorii estimate pentru documentaţiile tehnico-economice pe faze de proiectare inscris la punctul 2 pe ordinea de zi.

Institutul de Boli Cardiovasculare va fi construit in Miroslava si va deservi urgente medicale din toata zona Moldovei. Actualul institut functioneaza pe doua dintre cele sase paliere ale cladirii in care functioneaza si Spitalul Parhon.