Un nou parc industrial se intrevede la orizont. Maine, se intalnesc consilierii judeteni

Holboca,_Romania_-_panoramio

Un punct important pe ordinea de zi va fi aprobarea, la nivelul județului, a listei produselor ce vor fi distribuite în cadrul Programului pentru școli al României, precum și stabilirea măsurilor educative care însoțesc distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate în anul școlar 2019-2020.

Tot prin vot, plenul Consiliului Județean va decide asigurarea derulării programului pentru 92 de unități administrativ teritoriale din județ, alte șase asumâdu-și desfășurarea acestuia.  Aleșii județului vor dezbate și preluarea din administrarea Consiliului Local al Comunei Holboca în administrarea Consiliului Județean Iași a suprafeței de 300.000 mp teren situat în Tarla 101-UAT Holboca, pentru o perioadă de 25 ani, în vederea realizării unui parc industrial.

Unul dintre obiectivele Strategiei de Dezvoltare Socială și Economică a Județului Iași, pentru perioada 2014 – 2020, este „Consolidarea economiei județului”. Acesta presupune sprijinirea mediului de afaceri local și atragerea de noi investiții în județ.

Realizarea de parcuri industriale reprezintă un instrument de creștere a investițiilor private cu efecte benefice asupra mediului economico-social al zonei și crearea de noi modalități de dezvoltare a mediului de afaceri. Asocierea Consiliului Județean la S.C.”Miroslava Industrial Park” va fi supusă votului plenului. Este vorba despre al doilea obiectiv de acest fel care se va deschide în comună și care va avea o suprafață de 25 de hectare.

Tot miercuri, consilierii vor dezbate continuarea proiectului ”Burse pentru elevii din mediul rural cu coeficient de inteligență superior provenind din medii defavorizate din satele județului Iași” în anul școlar 2019-2020, al Asociației Pro Ruralis și repartizarea finanțărilor nerambursabile în cadrul Programului pentru acordarea de finațări nerambursabile în anul 2019, din bugetul județului, pentru activități non-profit de interes județean, respectiv pentru proiecte sociale conform legii 350/2005.