Un nou mers al trenurilor intră în vigoare de pe 13 decembrie

tren-cfr

Incepand de duminica va intra in vigoare noul mers al trenurilor care va fi valabil pana in luna decembrie a anului viitor.

Vor circula zilnic in medie 1200 trenuri, in funcție de perioada din an. Pentru zona Moldovei vor fi introduse trenuri InterRegio pe o ruta importanta ce vor oferi servicii superioare, similiare trenurilor InterCity, de confort sporit și durata de parcurs redusă.

Astfel, pe ruta București Nord – Suceava si retur, vor fi grupe de vagoane spre Iași. Va circula perechea de trenuri „Ștefan cel Mare Expres”, cu durate de parcurs reduse, de 5 ore si 35 de minute pentru Suceava si aproximativ 6 ore pentru Iasi.

Pentru realizarea conexiunii directe intre orasele Brasov si Iași, vor fi reintroduse în circulație doua trenuri Inter Regio via Siculeni – Adjud. De asemenea, doua trenuri Inter Regio care circulă în actualul plan de mers pe ruta București Nord – Bacau si retur isi vor prelungi mersul pana la Suceava. CFR Calatori anunta ca pe magistralele 500 Buzău – Suceava și 600 Tecuci – Iasi, duratele de parcurs vor fi reduse în medie cu 10 minute.

Purtarea mastii de protectie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toata durata calatoriei, precum si in zonele de asteptare a trenurilor  – statii de cale ferata, peroane, sali de așteptare.