Un nou focar uriaș la Iași. DSP anunță patru noi puncte cu zeci de infectați în total

ZWE5YTgzZGZhNGJkYjMwYjAzMzlhY2VkNWZiNw==.thumb

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 4 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

1. FUNDAŢIA IZVOR + TOMESTI – 60 (51 beneficiari şi 9 salariaţi)          

Beneficiarii pozitivi au fost evaluaţi de medic infecţionist şi rămân în centru. S-a înregistrat un deces la un beneficiar de 79 ani cu comorbidităţi. Ancheta este în desfăşurare.

2. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU – 3 salariaţi           

Personalul depistat pozitiv la testarea  din data de 19.10.2020 a fost evaluat şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

3. CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – 23 (8 beneficiari si 15 angajaţi)          

Izolarea celor 8 beneficiari infectaţi, evaluarea şi eventual internarea angajaţilor  bolnavi, monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către medic infecţionist; aprovizionarea constantă cu echipament de protecţie şi dezinfectante, precum si efectuarea săptămânală a curăţeniei generale şi dezinfecţiei în toate spaţiile.

4. D.G.A.S.P.C. IAŞI – CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI ARMONIA – 5 cazuri (1 salariat şi 4 beneficiari)

Izolarea cazurilor confirmate. Igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii.Reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numarului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

1.  CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI REVIS HÂRLĂU – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 4 beneficiari şi 4 salariaţi.

In cazul focarului din data de 10.10.2020, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 4 persoane.

La testarea din data de 19.10.2020 au mai fost depistaţi pozitivi 4 beneficiari şi 4 infirmieri. Beneficiarii sunt izolaţi în centru iar personalul la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor din centru.