Un nou cutremur în zona Gorj cu magnitudinea de 4,2 pe Richter. S-au înregistrat pagube în urma seismelor de astăzi

img - 2023-02-14T175304.377

Un nou cutremur s-a produs în zona Gorj în urmă cu puțin timp. Conform ISU, a fost un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.2, la adâncimea de 15 km. Acesta s-a produs în jurul orei 17:24:29.

Astăzi, în jurul orei 15:16 minute un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe Richter s-a produs în zona Gorj. În urma acestuia faţadele mai multor clădiri din Gorj s-au prăbuşit. Autorităţile precizează că, până în acest moment, nu a fost înregistrată nicio victimă. Cu toate acestea, mulţi s-au panicat şi au sunat la 112.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare se poate vedea cum bucăţi din clădiri au căzut pe stradă, iar în magazine produsele au căzut de pe rafturi.

Premierul Nicolae Ciucă a dispus activarea unei grupe operative pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din Ministerul Afacerilor Interne, în urma cutremurului produs, marţi, în zona Oltenia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, marţi, prim-ministrul a purtat discuţii cu şeful DSU, Raed Arafat, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, pe acest subiect.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o discuţie telefonică cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, în legătură cu cutremurul produs, astăzi, în regiunea Olteniei. Premierul a cerut organizarea de îndată a activităţilor necesare pentru gestionarea situaţiei şi pentru coordonarea acţiunilor de sprijin. În urma consultărilor cu ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, la nivelul MAI, a fost activată o grupă operativă pentru monitorizarea sistemului de intervenţie în situaţie de urgenţă, în cadrul centrului de coordonare din minister„, se arată în comunicat.