Un nou centru de vaccinare se deschide la Palatul Culturii

palatul culturii

Autoritatile vor deschide incepand de maine un nou centru de vaccinare drive-thru la Palatului Culturii, pentru a determina un număr cât mai mare de ieșeni să se imunizeze împotriva virusului SARS-COV-2. De asemenea, vor fi lansate campanii noi in mediul rural, intrucat procesul de vaccinare stagneaza in ultima perioada.

Se cauta noi solutii pentru impulsionarea campaniei de vaccinare din judetul Iasi. S-a depasit borna de 300.000 doze administrate iar 129.000 persoane au primit pana acum rapelul. Ieri s-au vaccinat aproape 1500 persoane. Maine, va fi deschis un nou centru de vaccinare de tip drive thru.

Marian Grigoraș, prefectul județului Iași

„Centrul pe care îl deschidem mâine la Palatul Culturii este de asemenea un domeniu de bună conlucrare inter-instituțională. Alături de Palas Mall vor participa și parteneri în acest proiect, Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean, cum am spus, ISU, DSP și sperăm, având  în vedere amplasarea centrală, să fie un punct de atracție, astfel încât un număr cât mai mare de ieșeni să se vaccineze în această locație.”

De asemenea, Marian Grigoraș a vorbit și despre importanța vaccinării în mediul rural dupa ce rata de vaccinare a scăzut semnificativ.

Marian Grigoraș – prefect Iași

„Dorim o mai mare creștere a numărului de persoane vaccinate în mediul rural. La nivelul județului Iași, în prezent avem 40 de centre de vaccinare.  Ele sunt relativ echilibrat amplasate, jumătate în mediul rural, jumătate în mediul urban, iar pentru că, în ultima perioadă adresabilitatea, mai ales în mediul rural, a scăzut foarte mult, începând de săptămâna trecută, împreună cu colegii de la DSP am făcut o arondare a comunelor limitrofe, astfel încât, fiecare centru fix din mediul rural, este vorba de 18 centre, au arondate un număr de comune.