Un nou atac masiv al Rusiei asupra Ucrainei in aceasta dimineata

racheta

Rusia a lansat in aceasta dimineata un nou tir de rachete asupra Ucrainei, iar sistemele de apărare antiaeriană au intrat în funcțiune în întreaga țară, au declarat oficiali ucraineni. Explozii au fost auzite în orașul Harkov din estul țării. Oficialii locali au declarat că infrastructura critică a fost lovită acolo și în regiunea Odesa de la Marea Neagră.

Martorii Reuters au auzit explozii în capitala Kiev. Nu este clar dacă vreuna dintre ele a fost cauzată de rachete care au trecut prin apărarea antiaeriană. Momentan nu sunt informații imediate despre victime și nu este clar ce infrastructură critică a fost lovită.

„Nu ignorați alertele de raid aerian, rămâneți în adăposturi”, a declarat Kyrylo Tymoshenko, șeful adjunct al biroului președintelui, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Până la 60 de rachete rusești au fost reperate îndreptându-se spre Ucraina, a declarat Vitaly Kim, care este guvernatorul regiunii Mykolaiv din sudul Ucrainei.

Rusia a efectuat mai multe valuri de atacuri asupra infrastructurii energetice ucrainene începând cu luna octombrie, provocând întreruperi de energie electrică în întreaga țară.

Guvernatorul regiunii Sumy din nordul țării a declarat că în regiunea sa au avut loc întreruperi de energie electrică din cauza atacurilor cu rachete de vineri.