Un nou aparat ultraperformant in curs de achizitie la Spitalul de Neurochirurgie

Sharing is caring!

Achiziționarea echipamentului medical de radiochirurgie stereotactică de tip Gamma Knife a fost scoasă la licitație pe site-ul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Data de deschidere a ofertelor este 18 octombrie 2019, ora 15:00. Valoarea totală estimată este de 17.037.800 lei.

Consiliul Județean alocă sumele necesare atât achiziționării aparaturii, cât și pentru amenajarea spațiului adecvat. Tratamentul cu Gamma Knife este o formă de radiochirurgie care permite razelor extrem de concetrate de radiații să fie conduse direct la leziune, fără să afecteze țesutul sănătos.

În cazul tumorilor cerebrale, Gamma Knife elimină necesitatea operației tradiționale. Intervenția nu presupune spitalizarea pacientului, nu prezintă complicații și se face fără anestezie generală. Pacienții se pot întoarce la activitățile cotidiene imediat după procedură.

Prin achiziționarea acestui aparat, Spitalul de Neurochirurgie va deveni singura unitate medicală din România care va deține cel mai recent model de Gamma Knife.

shares