Un nou academician la Iași: profesorul universitar Daniel Condurache, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”

Daniel_Condurache

Lecția de business cu Dan Chirleșan, Ștefan Prutianu și Daniel Condurache | Educația, de la formal la nonformal

Iașul are un nou membru al Academiei Române, în persoana lui Daniel Condurache, profesor universitar la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, prorector al Politehnicii ieșene între anii 2012 – 2020, fondatorul școlii de jurnalism de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache devine membru corespondent al Secției de științe tehnice, propunerea sa fiind înaintată de către Filiala din Iași a Academiei Române.

Academia Română este cel mai înalt for științific și cultural al României, care reunește personalități marcante din țară și din străinătate din toate domeniile științei, artei și literaturii. Alegerea mea în cadrul acesteia este, cred, cea mai mare izbândă a carierei mele”
a declarat prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache

Alegerile prin vot secret au avut loc în Adunarea Generală a Academiei Române din data de miercuri, 26 octombrie 2022. Alături de prof. univ. dr. ing. Daniel Condurache au mai dobândit statutul de membru corespondent al Academiei Române și profesorii universitari: Dan-Grigore Timotin, la Secție de științe matematice, Simion Aștilean, la Secția de științe fizice, Alexandru Babeș, la Secția de științe biologice, Petru Urdea, la Secția de științe geonomice, și Daniel-Ovidiu David, rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, la Secția de filosofie, teologie, psihologie și pedagogie.