Un nevazator a castigat in instanta dreptul de a intra in magazine cu cainele ghid

Un clujean nevăzător a castigat în instanta procesele intentate împotriva lanțurilor de magazine Lidl și Profi, dupa ce a acuzat că paznicii acestora i-au refuzat accesul cu câinele-ghid. Barbatul, care a mai câștigat un proces similar împotriva Uber a reușit să convingă instanța că drepturile sale au fost încălcate.

Potrivit Actual de Cluj, instanța a respins excepția lipsei calității procesuale pasive invocată de Lidl, considerând-o neîntemeiată, și a admis cererea de chemare în judecată formulată de barbat în contradictoriu cu pârâtele Profi și Lidl, precum și intervenientul Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Ca urmare a deciziei, atât Profi, cât și Lidl au fost obligate să plătească nevazatorului câte 5.000 de euro drept daune morale, plus câte 3.023 de lei fiecare pentru cheltuielile de judecată.

Această hotărâre poate fi atacată cu apel în decurs de 30 de zile de la comunicare. Procesul a fost inițiat acum mai bine de un an și a implicat nouă înfățișări. Barbatul a demonstrat astfel că este hotărât să lupte pentru drepturile sale și să obțină recunoașterea egalității de tratament, indiferent de obstacolele întâmpinate în acest demers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *