Un muncitor spaniol este cel mai constant hot din lume. Timp de 3 ani, a furat zilnic piese metalice in valoare de 1 milion de euro

Politia spaniola a arestat la Alicante un muncitor de la o firmă dedicată producției și comercializării pieselor metalice de la care a sustras, din octombrie 2020, 185.000 de piese în valoare de peste un milion de euro pe care ulterior le-a revândut unei alte companii.

Potrivit ABC, ancheta polițienească, care a fost efectuată de Grupul de criminalitate specializată a Poliției Judiciare a Comisariatului Provincial de Poliție Alicante, a fost efectuată în urma unei plângeri de către firma vătămată care, la efectuarea inventarierii, a depistat că este victima a furtului de materiale din octombrie 2020, iar valoarea a ceea ce a fost furat s-a ridicat la peste un milion de euro.

Firma afectată a denunțat că furturile de materiale au avut loc în mod regulat și practic zilnic, așa că au decis să instaleze camere de securitate pentru a încerca să stabilească modul în care a dispărut materialul care lipsea din inventar, potrivit Poliției într-un comunicat.

În urma analizei imaginilor de la camerele de securitate, s-a constatat că un muncitor pregătea cutii de transport cu diverse metale, în principal manivele din alamă și metale similare. Odată strânsă o cantitate suficientă de material, muncitorul ieșea pe ușa din față într-un mod „foarte natural” și punea cutiile în portbagajul vehiculului său, parcat în vecinătatea fabricii.

După ce isi încheia ziua de muncă, bărbatul arestat isi lua vehiculul încărcat cu materialul furat și se deplasa la o firmă din apropiere dedicată cumpărării și vânzării fier vechi pentru a-l vinde.

Cu toate informațiile culese de companie, agenții care se ocupă de caz l-au urmarit pe barbat pentru a verifica veridicitatea faptelor semnalate.

După ce a părăsit stabilimentul, a fost interceptat de anchetatori și aceștia au verificat că poartă un bilet de vânzare care corespundea exact cu materialul pe care firma l-a precizat în plângere că l-au sustras.

În plus, concomitent, s-a verificat că materialul pe care suspectul l-a sustras de-a lungul acelei zile și pe care l-a vândut avea o valoare de peste 2.500 de euro, însă, pentru vânzarea acestuia a realizat doar un profit de 115 de euro.

Întrucât nu a fost prima dată când au loc aceste furturi și având în vedere suspiciunea că persoana cercetată ar putea fi autorul altor furturi de materiale la date anterioare, așa cum se referea societatea, agenții au solicitat companiei de cumpărare și vânzare de fier vechi tranzactiile făcută de acest muncitor, verificând că pe numele său au fost efectuate aproximativ 70 de operațiuni de vânzare pentru care fusese plătit cu aproape 4.300 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *