Un ministru PNL sustine ca partidul nu este incantat de impozitarea contractelor part time

cadariu

Daniel Cadariu, Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, a spus intr-o emisiune la Profit TV News ca liberalii nu au fost de acord cu impozitarea contractelor part time dar ca intr-o coalitie se fac si compromisuri.

”Am văzut la un moment dat o estimare făcută de asociaţiile de profil, că în momentul de faţă ar fi afectaţi peste 70.000 de salariaţi. Acum, să ne înţelegem, eu sunt ministru politic, reprezint un partid de dreapta, un partid care în anii trecuţi s-a lupat să scoată o astfel de prevedere. Deci, este clar că nu suntem încântaţi de această prevedere, atunci când s-a făcut modificarea la Codul Fiscal”, a spus Cadariu.

Ministrul PNL spera ca masura sa fie modificata in viitorul apropiat.

„Eu am speranţa că după o analiză de câteva luni se va putea trage concluzia că nu este neapărat un beneficiu şi se va reveni. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem, noi avem nişte restricii impuse de PNRR, care spune că fiind prea multe excepţii de la regula generală, piaţa este distorsionată. Această impozitare face parte şi din această ţintă de atins din PNRR”, a mai spus Cadariu.