Un microbuz care transporta elevi a rămas fără roți în mers. S-a întâmplat pe o șosea din Suceava

microbuz-scolar-ramas-fara-roti-suceava-820512

Incidentul, care se putea solda cu o tragedie, s-a petrecut lângă localitatea Câmpulung Moldovenesc. Două dintre roțile vehiculului au zburat pur și simplu.

Incident grav, pe o șosea din județul Suceava, lângă orașul Câmpulung Moldovenesc, miercuri dimineață.

Un microbuz care transporta elevi din zona Frumosu către oraș a rămas fără două roți în timpul mersului, fapt ce a creat panică printre pasageri.

Totul s-a petrecut după ce microbuzul a fost dus la o vulcanizare, pentru schimbarea unei anvelope. La 30 de kilometri de drum parcurs, două dintre roți au sărit pur și simplu, spre stupoarea pasagerilor, și au ajuns în șanț.

Cei din interior, inclusiv șoferul, au tras o spaimă bună. Conducătorul auto a reușit să oprească vehicului și pasagerii au coborât imediat.

Copiii au fost preluați de un alt vehicul și transportați spre școală. Nu au fost victime, din fericire, deși martorii spun că erau și elevi care stăteau în picioare.

Conform Inspectoratului Școlar Județean Suceava, microbuzul nu este unul școlar, ci aparține unei firme private.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, Ionuț Epureanu, ne-a declarat că firma respectivă de transport are 17 vehicule, toate cu documentele legale la zi și cu inspecțiile tehnice efectuate.

Microbuzul cu pricina are ITP-ul valabil până la în iulie 2024, precum și inspecția de clasificare certificată de RAR valabilă dar și asigurarea auto.

 Polițiștii  au discutat cu administratorul firmei și au recomandat ca vehiculul să fie dus într-un service auto și apoi repus în funcțiune.

IPJ Suceava va intensifica verificările în trafic, împreună cu alte instituții abilitate, pentru sporirea gradului de siguranță în domeniul transportului de persoane.