Un medic va primi despăgubiri de 62.000 lei după ce a contestat un concurs de director

medic

Medicul Emil Anton a contestat rezultatul concursului din 2015 pe motiv că din dosarul contracandidatei sale lipsea un document decisiv. După 3 ani a câştigat în instanţă anularea acelui concurs, dar şi plata salariilor ce i s-ar fi cuvenit.

Medicul Emil Anton a câştigat definitiv procesul intentat Maternităţii „Cuza Vodă“, instituţie din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi, condus de Maricel Popa, referitor la modalitatea de desfăşurare şi la rezultatul concursului pentru ocuparea funcţiei de manager, organizat în anul 2015. În consecinţă, instanţa a decis anularea definitivă a concursului. La concurs, contracandidata sa a fost Iolanda Blidaru, care a ocupat funcţia de manager până în 2017, când a împlinit vârsta de pensionare. Astfel, Tribunalul Iaşi a decis anularea concursului în urma căruia Iolanda Blidaru a ocupat postul şi obligă unitatea medicală să-i plătească lui Emil Anton 62.000 lei drept despăgubiri. Contactat telefonic, Emil Anton nu a dorit să comenteze în vreun fel decizia instanţei, susţinând că nu are nimic de discutat sau de adăugat pe acest subiect.

Neînţelegerile dintre cei doi au început în luna septembrie a anului 2015, când a fost organizat concursul pentru ocuparea postului de manager al Maternită­ţii. În urma acestuia, postul de manager a fost obţinut pentru o perioadă de trei ani de Iolanda Blidaru, cu nota 9,35, la proba scrisă obţinând nota 9,70, iar la cea de susţinere a proiectului de management, nota 9,00. În acelaşi timp, contracandidatul acesteia, Emil Anton, a fost respins cu nota 8,48, având 8,70 la proba scrisă şi 8,25 la prezentarea proiec­tului de management.

La puţin timp după aflarea rezultatelor, Emil Anton a deschis un proces la Tribunalul Iaşi, contestând modul în care s-a desfă­şurat concursul, acesta susţinând că Iolanda Blidaru nu ar fi avut actele necesare pentru a se înscrie la examen. El a reclamat în mod concret că din dosarul de concurs lipsea documentul prin care aceasta demonstra faptul că a absolvit cursuri de management sanitar. În momentul de faţă, după ce Iolanda Blidaru a ieşit la pensie, din mai 2017, maternitatea este condusă de ec. Robert Dâncă, fostul preşedinte al Casei Jude­ţe­ne de Asigurări de Sănătate Iaşi, care a ocupat iniţial postul ca interimar, iar ul­te­rior a obţinut postul prin concurs în lu­na noiembrie 2017.

Sursa: Ziarul de Iasi