Un medic din Bucureşti dă în vileag grupurile de Facebook care vând certificate verzi

WhatsApp Image 2021-10-27 at 13.15.02

Medicul cardiolog Vasile Rădulescu din Bucureşti a reclamat astăzi existența unor grupuri de Facebook care vând certificate verzi COVID-19.

„Există nişte grupuri pe Facebook care vând certificate Covid. Mi se pare absolut incredibil să-ţi faci business din aşa ceva. Vă anunţ că Poliţia Română a primit deja informaţiile şi va acţiona repede. Cum vă puteţi lua un certificat, ştiind că aveţi o hârtie şi ZERO protecţie în faţa bolii? Câtă inconştienţă e asta?”, a scris pe Facebook, medicul Vasile Rădulescu.

Totodată, aceștia subliniează și problema mediciilor care eliberează adeverințe de vaccinare persoanelor care nu s-au imunizat.

„Idem cu cei vaccinaţi la chiuvetă, başca figurând şi vaccinaţi în sistem! Dacă vedeţi moarte pe lângă voi şi vreţi vaccin, cum procedaţi? Vă autodenunţaţi? Avem nevoie de responsabilitate, respectarea regulilor, încrederea în ştiinţă. Altfel suntem pe o pistă imorală, ilegală, cu riscuri multiple.”, a adăugat Vasile Rădulesci.

Poliţia Română a deschis mai multe anchete vizând eliberarea de certificate false de vaccinare sau aşa-numita „vaccinare la chiuvetă”.