Un medic botosanean atrage atentia ca a scazut varsta persoanelor care se inmbolnavesc de cancer

Un medic botosanean atrage atentia ca a scazut varsta persoanelor care se inmbolnavesc de cancer. Vârsta persoanelor bolnave de cancer începe să scadă, transformându-se  dintr-o patologie  a vârstnicului, într-o  patologie a adultului.

Un medic botosanean atrage atentia ca a scazut varsta persoanelor care se inmbolnavesc de cancer

Acest lucru a fost semnalat de medicul Adrian Dondaș, responsabil la Compartimentul de chirurgie orală și maxilo-facială din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșan,  într-o conferință de presă. Medicul face un apel către botoșăneni să efectueze un screening preventiv. 

CITESTE SI: Un copil a fost vindecat în premieră de cancer cerebral

Sunt pacienți care ajung în stadii foarte avansate, în special la tumorile maligne care în fazele de debut, nu dor. Pacientul nu se adresează medicului. Orice crescătură, orice ulcerație în gură sau pe piele trebuie consultată de un medic specialist. Din păcate avem pacienți care ajung în faze foarte avansate. Să nu neglijeze când putem iniția un tratament rapid și eficient. Județul nostru este oarecum deficitar în tratamentul patologiei maligne complexe. Centrele de radioterapie sunt puține, foarte aglomerate iar pacienții care ajung acolo pierd luni de zile prețioase. Cel mai bun este screeningul. Vârsta începe să scadă. În special la nivelul cancerului de sânge, avem cancerul limfoamelor, diagnosticate chiar și la 30 de ani, prin apariția unor tumori la nivelul gâtului. Dacă înainte era o patologie a vârstnicului, acum devine o patologie a adultului.Avem pacienți cu cancere la 40 de ani. Pentru că neglijează, în special cancerul de buză, cancerul de mucoasă. Nu doare, crește și ajunge în stadii avansate.  O privire de câteva secunde este suficientă de multe ori.” a spus  Adrian Dondaș.

Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *