Un mare chirurg ieșean, acuzat de malpraxis

foto_spital

Acuzatii de malpraxis la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. O pacienta a decedat pe patul de spital, la Terapie Intensiva, imediat ce a fost operata de hernie de disc. Rudele femeii au depus plingere la Parchet, in timp ce spitalul a declansat propria ancheta interna.

Pacienta in virsta de 61 de ani a fost internata pe 29 septembrie, in Spitalul de Neurochirurgie Nicolae Oblu din Iasi. Diagnosticul medical a fost de hernie de disc, iar doctorii i-au recomandat femeii o interventie chirugicala, pentru ca starea de sanatate sa se imbunatateasca. In tot acest timp, femeia acuza dureri ingrozitoare de spate. A doua zi, ieseanca a intrat in sala de operatie, pe propriile picioare si optimista ca operatia va decurge fara probleme, cum, de altfel, au linistit-o si medicii, inainte de intreventie. Dupa o ora, pacienta a fost transportata in Ambulatoriul de Terapie Intensiva si se afla inca sub efectul anesteziei. Doua ore mai tirziu, femeia a facut hemoragie interna si a intrat in stop cardio-respirator. Medicii urgentisti nu au reusit sa o mai tina in viata. Rudele pacientei decedate pe patul de spital sint revoltate si il acuza pe medicul care a efectuat operatia de malpraxis. In plus, rudele nu au aflat nici acum, de la echipa medicala, care a fost cauza decesului, ce s-a intimplat in sala de operatie si nici ora la care a fost declarata decedata pacienta.

Rudele pacientei decetate au depus plingere penala la Colegiul Medicilor si la Parchet. O Ancheta interna a fost declansata si in Spitalul de Neurochirugie din Iasi. Niciun pacient nu a mai decedat, pina acum, in spital, dupa o astfel de interventie chirurgicala, spun doctorii.

Medicul care a facut operatia de hernie de disc a refuzat sa comenteze situatia, precizind doar ca interventia chirurgicala a decurs bine. Doctorul acuzat de malpraxis este seful Compartimentului de Chirurgie Spinala din cadrul Spitalului de Neurochirgie din Iasi. Surse neoficiale spun ca, dupa operatie, ar fi aparut complicatii din cauza anesteziei. In Romania, cazurile de malpraxis dau extrem de rar dreptate pacientilor sau rudelor care depun plingere impotriva medicilor.