Un maraton al faptelor bune, de Ziua Copilului

194404781_4047191675362724_8533740842009363077_n

Mii de zâmbete au răsărit ieri de ziua copilului, în satele din județul Iași. Părintele Dan Damaschin a reușit să ofere împreună cu voluntarii din cadrul Asociatiei Glasul Vietii, o zi 1 de poveste, copilașilor din mediile defavorizate. 11 locații din județul Iași au fost vizitate iar copiii au asistat la momente artistice și au primit cadouri.

In sate precum Freciungi, Mădârjac, Mironeasa, Mășcăteni, Frăsuleni, Crucea copiii au avut parte de mici petreceri, la care au participat  interpreți de muzică populară, artiști din lumea teatrului și personaje din desene animate.  

Dan Damaschin – părinte biserica Maternității „Cuza Vodă” Iași

„Acești copii nu își pot imagina o zi a copilăriei, decât stând în casă, cel mult, în fața unui televizor. Și ne-am propus acolo unde sunt comunitățile cele mai îndepărtate și cele mai defavorizate, din cei 9000 de copii, pe care noi îi monitorizăm  să ajungi la ei cu o zi a copilăriei.  Că în alți ani, înainte de pandemie, de pildă, o astfel de zi o trăiam în activități, în oraș, acum am plecat spre ei, pentru că, oricum, nu puteam aduce 3000 de copii decât pe un stadion, să spunem, dar și acolo cu ploaie.”

Pentru întâlnirile cu cei mici s-au mobilizat mulți donatori ce au oferit dulciuri și pizza.

Dan Damaschin –  părinte biserica Maternității „Cuza Vodă” Iași

„A fost un efort foarte mare pentru acest dulce, vă imaginați, 3000 de porții de tort nu se fac ușor, vorbim de sute de kg de astfel de produse, am apelat la mai mulți cofetari, unii ne-au susținut foarte mult în acest demers. La fel a fost și cu pizza, vă dați seama, tone de pizza au plecat către acești copii cu buricile goale. Cu siguranță și tort și pizza sunt lucruri pe care ei nu le-au văzut decât în filme pe la televizorul vecinilor, probabil.”