Un litigiu intre judetele Neamt si Iasi a fost solutionat dupa 10 ani

Sharing is caring!

133 persoane din Doljesti (jud. Neamt) asteapta de 10 ani sa se incheie un litigiu, creat de functionari ai statului care au emis titluri de proprietate cu greseli de redactare si amplasament. Mai exact, oamenii aveau acte emise de judetul Neamt dar terenurile se aflau in comuna Ion Neculce din judetul Iasi.

“Mai multe persoane cu domiciliul în comuna Doljeşti, judeţul Neamţ, deţin titluri de proprietate emise de autorităţile din judeţul Neamţ, dar terenul se află pe raza comunei Ion Neculce, judeţul Iaşi. Aceste titluri conţin greşeli de redactare şi amplasament, iar cetăţenii, în general oameni în vîrstă, nu puteau proceda la intabularea terenul deţinut. S-a semnat un protocol de către toate instituţiile participante la întîlnire, prin care s-au identificat soluţiile legale pentru rectificarea acestor titluri de proprietate pe cale administrativă, documentaţiile necesare urmînd a fi realizate de comisia locală de fond funciar Doljeşti, verificate de comisia locală de fond funciar Ion Neculce, după care vor fi transmise către Comisia Judeţeană de Fond Funciar Iaşi pentru adoptarea unei hotărîri privind constatarea amplasamentului. Este o soluţie care vine în sprijinul cetăţenilor care nu vor mai fi nevoiţi să apeleze la instanţe pentru rectificarea titlurilor de proprietate”, a declarat Marian Şerbescu, prefectul de Iaşi.

“Este un moment, aș putea spune istoric, pentru nemțenii care nu au putut de atâta vreme să se bucure de dreptul lor legal de proprietate. Mulțumesc domnului Marian Șerbescu, Prefect al Județului Iași, pentru sprijinul acordat și domnului Gheorghe Valeanu, primar al comunei Ion Neculce, pentru deschiderea de care au dat dovadă. În aceeași măsură, felicit reprezentanții O.C.P.I. Neamt și Iași, cât și pe toți specialiștii implicați în efectuarea procedurilor interne de fond funciar, de restituire a proprietăților private, din cele două județe“, a declarat prefectul județului Neamț, Daniela Soroceanu.

Aceeasi problema o au si alti sateni din Săbăoani, Tămăşeni şi Gherăieşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

shares