Un lider politic italian anunta ca sanctiunile asupra Rusiei nu functioneaza desi Zelensky cere UE un nou pachet de masuri

matteo-salvini-castrare-roman_44610200

Liderul partidului de extremă dreaptă a Italiei, Matteo Salvini, a stârnit dezbateri aprinse dupa ce a spus că sancțiunile fără precedent pe care Occidentul le-a impus Rusiei din cauza invaziei Ucrainei nu funcționează.

„Au trecut câteva luni și oamenii plătesc de două, trei, chiar de patru ori mai mult pentru facturile lor”, a declarat el la radio RTL. „Și după șapte luni, războiul continuă și cuferele Federației Ruse se umplu de bani”.

Pe de alta parte, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat duminică că a cerut UE să aloce de urgență următoarea rundă de ajutoare Ucrainei și a făcut presiuni pentru un nou val de sancțiuni împotriva Rusiei într-un apel telefonic cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„S-a discutat despre alocarea următoarei tranșe de ajutor macro (financiar) UE cât mai curând posibil. A subliniat necesitatea pregătirii celui de-al 8-lea pachet de sancțiuni (vestice) (pentru Rusia), inclusiv interzicerea eliberării vizelor cetățenilor ruși”, a spus el pe Twitter.