Un lider de sindicat cere arestarea de urgență a ministrului Virgil Popescu

virgil popescu

Liderul Sindical Constantin Crețan consideră că ministrul Energiei, Virgil Popescu, „ar trebui arestat de urgență” după ce a privat Termocentrala Mintia.

Potrivit președintelui Federației Naționale a Muncii, prețul de 91 milioane euro nu acoperă nici măcar prețul fierului vechi din unitate.

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, precizează că asistăm la sfârșitul energiei pe cărbune.

„Se vinde tot ce-i acum pe cărbune la fier vechi. Este sfârșitul energiei pe cărbune. Când spuneam, oamenii nu credeau, nimeni nu credea. Adică Bunoaica vorbește prostii. 2026, ultimul an în care se mai vorbește de cărbuni. Este semnalul tras de ministrul Energiei. Am fost, am discutat față în față, mi-a spus clar că planul de restructurare merge în continuare mai departe. Deci în câteva luni, nici nu ne vom mai numi Complexul Energetic Oltenia. Probabil, nu știu, denumiri din astea haioase cine știe, tot felul de firme, de apartament probabil. Cine știe? Deci, eu înțeleg, nici oamenii politici care vin și cer demisia lui Virgil Popescu, apoi se duc și se pupă cu ei pe la Ministerul Energiei. Adică toată lumea știe ce se întâmplă cu ministrul, că este sfârșitul lui. Oamenii, am văzut că stau așa de liniștiți, n-au nicio treabă. Vine sfârșitul și n-au nicio treabă. Am văzut în anumite state că ies oamenii în stradă, se bat pentru prețurile la energie, pentru industrie, pentru orice. Polonezii caută cărbune din alte state, să se ducă să funcționeze și noi închidem. Complexului Energetic Oltenia i s-a semnat certificatul de deces când s-a aprobat planul de restructurare. Nimeni nu mai poate schimba, nici măcar Roșca. Poate să urce pe bloc, dar să-și dea drumul. Ministrul Virgil Popescu vinde la un preț de nimic, nici de un jucător de fotbal, o ditamai termocentrala retehnologizată și investite miliarde din bani publici. Nimeni nu are nimic de zis. Sunt stăpânii acestei țări, iar noi suntem sclavi. Ăsta e românul, cu frica lui Dumnezeu”, a spus Nicu Bunoaica, într-o intervenție la Radio Infinit.