Un jandarm de la resurse umane din cadrul Gruparii Mobile Bacau a prins un tanar din Barlad care a pus la cale o inselatorie

Un tânăr de 24 din Bârlad ar fi pretins că este angajat al unei firme de curierat pentru a ridica un colet care conținea un smartphone, cu valoarea stabilită de vânzare de 4400 de lei.

Vânzătorul, care a postat anunțul pe un site de vânzări on-line, a fost contactat de o persoană care a pretins că este din Cluj și care și-a exprimat dorința de a achiziționa telefonul. În urma conversației avute, cumpărătorul urma să contacteze o firmă de curierat care urma să ridice coletul, trimițând chiar și un AWB.

Tânărul de 24 de ani, care ar fi pretins că este angajat al firmei de curierat, s-a întâlnit cu proprietarul telefonului, dar faptul că acesta a venit fără mașină, având la el doar o copie a AWB-ului și un port-ecuson fără elemente de identificare a ridicat un semn de întrebare vânzătorului. După ce și-a manifestat neîncrederea că acesta este angajat al firmei de curierat și i-a spus că vrea să meargă la mașină, să se convingă că este a firmei, tânărul a rupt-o la fugă, fiind urmat de proprietar.

Întâmplarea a făcut ca traseul de deplasare al acestora să fie prin fața sediului Grupării de Jandarmi Mobile Bacău. Victima înșelătoriei pierdea teren în urmărirea tânărului, iar când a ajuns în dreptul porții jandarmilor a alertat subofițerul de serviciu de la Punct Control Acces despre fapta tânărului.
Auzind cele întâmplate, un subofițer din cadrul Compartimentului Resurse Umane, care actualiza niște documente la avizierul unităţii, a pornit în urmărirea suspectului.

În câteva sute de metri, plutonierul adjutant Alex Cisnoc a reușit să îl rețină și a solicitat prezența echipajul de intervenție.

În urma controlului corporal preventiv efectuat de jandarmi, asupra tânărului au fost găsite obiectele folosite pentru a se substitui unui angajat al firmei de curierat, respectiv port-ecusonul și confirmarea de comandă – AWB. Jandarmii au verificat on-line, pe site-ul firmei, numărul de comandă și acesta s-a dovedit a fi inexistent.

Mai mult decât atât, asupra tânărului a fost găsit un telefon mobil în care au fost descoperite mai multe conversații cu alți potențiali vânzători.

Tânărului i-au fost întocmite documentele pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de înșelătorie contra persoanei, iar împreună cu bunurile găsite asupra sa a fost predat polițiștilor pentru continuarea cercetărilor.

Plutonierul adjutant Alex Cisnoc este jandarm de peste 17 ani, iar cea mai mare parte a carierei militare și-a petrecut-o în cadrul structurilor mobile de intervenție ale Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.
Chiar dacă, de mai bine de 5 ani, activează în cadrul Compartimentului Resurse Umane al unității, Alex a continuat să păstreze un stil de viață activ, reușind să îl ajungă din urmă pe tânărul cu o diferență de vârstă de aproape 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *