Un infirmier de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu a fost arestat preventiv după ce ar fi violat și agresat trei paciente

Spitalul-de-Psihiatrie-79-1200x676

Un infirmier de la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu a fost arestat preventiv, după ce trei paciente au depus reclamații în care îl acuză de agresiune sexuală și viol.

Conducerea spitalului a transmis plângerile către Parchet și a pus la dispoziția anchetatorilor imagini de pe camerele de supraveghere din unitatea medicală. Bărbatul în vârstă de 50 de ani are însă o cu totul altă variantă.

Același infirmier a fost reclamat și în urmă cu doi ani de agresiune sexuală, de către o altă pacientă. Atunci, ancheta internă a spitalului a ajuns la concluzia că acuzațiile erau nefondate.

Femeia cu probleme psihice ar fi fost convinsă să facă plângerea de alți angajați ai unității, aflați în conflict cu colegul lor. Infirmierul cu o vechime de 3 ani în spital se ceartă frecvent cu asistentele și îngrijitorii, pe tema împărțirii sarcinilor de muncă și a orarului de lucru.

În sesizările de acum, sunt descrise întâmplări și presupuse atacuri de natură sexuală care s-ar fi petrecut în zile și momente diferite. Deși suspectul a contestat măsura arestării preventive, judecătorii au decis ca bărbatul să rămână după gratii pentru 30 de zile.