Un incendiu de vegetatie uscata si deseuri a izbucnit pe soseaua Ciric

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în municipiul Iasi, pe șoseaua Ciric. La locul solicitării se deplasează o autospecială de intervenție și stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 100 de metri patrati, vegetație uscată și deșeuri.

Pompierii ieșeni vă aduc la cunoștință că arderea vegetației uscate este stric interzisă. Cetățenii sunt obligați să respecte normele privind protecția mediului care interzic arderea vegetației uscate. Nerespectarea acestora, prin acțiunile de ardere a vegetației uscate pe terenurile agricole, poate conduce la reducerea cuantumului subvențiilor de către APIA.

Arderea miriștilor, a vegetației uscate, a resturilor vegetale și a altor materiale combustibile constituie contravenții și se poate sancționa de către inspectorii de prevenire, cu amendă contravențională cuprinsă între 1.000 lei și 2.500 lei, conform H.G. nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *