Un ieșean și un botoșănean au țepuit două mari magazine din Bacău

arest

Un botoșănean în vârstă de 35 de ani a fost arestat în județul Bacău sub acuzația de înșelăciune, după ce ar fi pus la cale o escrocherie pentru a cumpăra centrale termice la prețuri mai mici. Tânărul, Ionuț V., ar fi beneficiat de sprijinul unui complice, Nicolae A., în vârstă de 25 de ani, din județul Iași, care a ajuns și el în spatele gratiilor. Victime ale șarlataniei au căzut două magazine din Bacău care aparțin unor firme renumite de bricolaj, respectiv Dedeman și LeRoy Merlin, care au sesizat imediat poliția, suspecții fiind dați în consemn și reținuți – botoșăneanul fiind ridicat săptămâna trecută, iar complicele lui fiind prins în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac.

Potrivit polițiștilor băcăuani, faptele s-ar fi petrecut în vara acestui an, iar metoda folosită de cei doi suspecți ar fi fost una destul de igenioasă, aceștia înlocuind etichetele centralelor termice cu ale unor produse mai ieftine. „În perioada iunie-iulie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la două societăţi comerciale din municipiul Bacău, cu ocazia achiziţionării unor centrale termice, persoane necunoscute au indus în eroare angajaţii, aceştia schimbând etichetele bunurilor în cauză cu cele ale unor bunuri cu preţ mai mic. Urmare a activităţilor specifice efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea a doi bărbaţi, unul de 25 ani, din judeţul Iaşi iar al doilea de 35 ani, din judeţul Botoşani, bănuiţi de comiterea faptelor, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău.

Capturați săptămâna trecută, ambii suspecţi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Bacău, fiind reţinuţi pentru 24 de ore sub acuzația de înșelăciune. Ulterior, ei au fost prezentați în fața instanței de judecată și arestați preventiv pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.