Un ieșean s-a ales cu 30 de zile de arest după ce a lovit cu furca un polițist și a bătut zdravăn un vecin

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 17.03.2023, au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile față de inculpatul M.G., cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj şi lovire sau alte violenţe, prev. de art. 257 alin. (1) şi (4) rap. la art. 193 alin. (2) C.pen. şi art. 193 alin. (2) C. Pen., cu aplic. art. 38 alin. (1) C.pen..
Din probatoriu administrat până la acest moment procesual rezultă suspiciunea rezonabilă că:
– în data de 14.03.2023, în jurul orelor 13:30, în timp ce se afla în locuința numitului L. A. din or. Hârlău, numitul M. G. l-a lovit cu pumnii şi picioarele peste faţă pe T.I., cauzându-i leziuni ce au necesitat 6-7 zile îngrijiri medicale;
– în data de 14.03.2023, în jurul orelor 15:20, aflându-se la domiciliul său din or. Hârlău, numitul M.G. l-a lovit cu o furcă peste mâna dreaptă pe polițistul local B.P., care se afla în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, purtând uniformă şi având toate semnele distinctive ale autorității de stat, cauzându-i acestuia din urmă leziuni ce au necesitat 6-7 zile îngrijiri medicale.
Judecătorul de drepturi şi libertăți din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului.
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.