Un iesean reuseste ce nu poate face statul roman. A ridicat din donatii un centru educational pentru copii

centru educational

Prin puterea exemplului, ambitie si donatii de la oameni, cunoscutul Bogdan Tanasa este aproape sa finalizeze un centru educational unde 70 copii vor invata o meserie si isi vor face temele. „Noi chiar facem ceva pentru educatie”, a mentionat Bogdan Tanasa.

„La interioare totul este aproape gata, am montat și cele 6 table inteligente, care se conectează la Internet. Foarte utile deoarece transmit profesorilor sau părinților ce lucrează copiii la Centru. Urmează băncile și mobilierul (poate știți un furnizor cu prețuri ok). Afară lucrăm la terasamentul pentru pavele și săptămâna viitoare le montăm! Foarte greu, trebuia să vină o firmă, dar ne-au tot amânat, așa că am închis fabrica de brichete și am dat înainte cu băieții mei! Le tare mulțumesc. Dar, cel mai tare mă bucur că am reușit să montăm panourile solare și să devenim independenți energetic, vedeți și voi că prețurile la energia electrică au luat-o razna”, a mai povestit acesta.

In paralel, proiectul Casa Share merge mai departe. Se ridica in prezent a 29-a locuinta pentru o familie din satul Petresti, comuna Golaiesti care traiesti intr-o saracie lucie.

„Casa Share 29 va fi în satul Petrești, com Golăiești. Unde-i asta? Exact la 20 metri de râul Prut, care ne desparte de Republica Moldova. Avem o bucată de teren de la Primăria Golăești și o să începem să săpăm fundația. Tatăl lucrează în agricultură (a fost și dascăl la biserica din sat), mama are grijă de copii. Au ceva animale în bătătură (pentru mine este mereu un semn bun). Încearcă să adune un bănuț să ridice o casă din chirpici, dar este greu cu 4 copii”, spunea Bogdan Tanasa la inceputul lunii aprilie.

Acum zidurile locuintei sunt deja ridicate cu sprijinul unui botosanean voluntar, care are experienta in domeniul contructiilor.