Un ieșean primește despăgubiri după ce a intrat cu mașina într-un canal fără capac / Societatea ApaVital pusă să achite despăgubiri de 12.100 de lei

capac-canal-640x400

Un ieşean care şi-a avariat roțile într-o gură de canal a dat judecată Primăria, ApaVital, Compania Naţională de Autostrăzi, Direcţia Regională Drumuri şi Poduri şi Consiliul Judeţean. Dintre acestea, doar furnizorul de servicii de apă-canal putea fi trasă la răspundere, relatează Ziarul de Iași.

El a cerut cei 12.100 lei cheltuiţi pentru reparaţii.

Conform legii, responsabilitatea pentru obstacolele aflate pe carosabil aparţine administratorului drumului sau, după caz, executantului eventualelor lucrări. Șoferul nu ştia exact cui aparţin şoseaua ori capacul de canal, aşa că pe lista pârâţilor a inclus toate instituţiile care puteau avea atribuţii.

Reprezentanţii societăţii şi-au exprimat şi dubiile cu privire la filmul accidentului, aşa cum fusese prezentat de şofer. ApaVital a cerut şi ea scoaterea din cauză, precizând că sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare se află în proprietatea municipiului, societatea ocupându-se doar cu administrarea şi exploatarea acestuia.

”Nu se poate impune unei persoane care a suferit un accident să-şi preconstituie probe, prin realizarea de fotografii în direct, sau de la locul accidentului”, au precizat judecătorii.

ApaVital a contestat sentinţa, dosarul intrând miercuri pe rolul Tribunalului.