Un ieșean este noul președinte ARACIP

silviu iordache

Noul președinte interimar al ARACIP – instituția cheie care acreditează și autorizează toate școlile și grădinițele de stat și particulare – va fi ieșeanul Silviu Iordache.

Iordache va ocupa scaunul lăsat vacant de Alina Paraschiv; aceasta a demisionat pe 31 august din funcția de președinte al Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP).

Silviu Iordache are 42 de ani, este din 2004 profesor de Geografie, în 2002-2004 a fost învățător la Școala “Col. Constantin Langa” din Miroslava, în 2001-2002 a fost profesor de Religie la Școala Nr. 3 “Alexandru Vlahuță” din Iași, iar din 1998 până în 2001, învățător.

Din 2012 este profesor în Corpul Național al Experților în Management Educațional, din 2011 are gradul didactic I cu media 10, potrivit propriului CV. În 1998 a absolvit Liceul Pedagogic “Vasile Lupu” din Iași cu atestat de învățător/educator și atestat de predare Religie, conform CV-ului său.

În 2004 a absolvit Facultatea de Geografie și Geologie din cadrul Universității “Al. I. Cuza” din Iași, secția geografie, iar în 2004-2006 a urmat un Master în Știința solului, la aceeași facultate. Iordache menționează că în 2007-2014 a fost membru în comisia de corectare la Olimpiada județeană de Geografie și că în aceeași perioadă o elevă a fost „clasificată” la faza națională. Acesta mai scrie că în 2006 a participat la organizarea Olimpiadei Naţionale de Limba maternă, „în calitate de ghid și profesor insoţitor”.

La capitolul „competențe și aptitudini organizatorice”, Iordache menționează că timp de 9 ani, în perioada 2006-2014, a “organizat aplicații practice și ‘Balul Bobocilor’ în fiecare an la Colegiul Tehnic “D. Leonida” și Colegiul Național “E. Racoviță” Iași”. Tot în CV, acesta consemnează: “am făcut parte din echipa de salvamari de la Tabăra Năvodari, Constanța, obținând atestat profesional și calificativul F.B”.

Silviu Iordache este și autorul a două cărți, conform propriului CV: “Provocări creative – descriptori de performanţă la limba română” apărută în 1999 la Editura Spiru Haret, Iaşi, și “Provocări ludice – jocul didactic centrat pe obiectivele curriculare ale învăţământului primar şi preprimar”, Editura Spiru Haret, Iaşi.