Un iesean depistat cu coronavirus a fost externat

Barbatul de 42 ani din Nicolina, luat cu izoleta in rma cu doua saptamani de pe strada Mitropolit Vaarlam a fost externat. Pacientului i s-au facut doua teste iar ambele au iesit negative.

Acum, acesta trebuie sa mai stea doua saptamani in izolare la domiciliu. In ultimele 24 ore, un singur caz de coronavirus a fost depistat la Iasi.

De asemenea, alte 4 cazuri depistate in judetul Suceava au fost aduse la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi. În momentul de faţă sunt 32 pacienti internati din care 19 persoane provin din judetul Iasi.

Conform ultimelor centralizări, un număr de 90 de persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns în judeţul Iaşi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest şi din Sud, precum şi prin Aeroportul Iaşi.

Un număr de 865 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate zilnic de catre epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. 54 persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!