Un iesean cautat de FBI a fost arestat la Budapesta

iesean

Ieseanul Stefan Barabas, cu dubla cetatenie romana si maghiara aflat pe lista persoanelor cautate de FBI a fost arestat la Budapesta. Impreuna cu 3 complici romani, o familie de milionari din Conneticut a fost sechestrata in propria locuinta, in urma cu 15 ani. O fosta balerina si sotul acesteia au fost injectati cu o substanta albastra despre care li s-a spus ca este un virus periculos. Daca voiau sa ramana in viata si sa primeasca antidotul, familia, cu o avere estimata la 200 milioane de dolari, trebuiau sa achite 8,5 milioane de dolari.

Povestea nu a luat o turnura favorabila. Oamenii au incercat sa plateasca 250.000 dolari dar banca le-a blocat tranzactia. Atacatorii au fugit fiind apoi prinsi unul dupa altul. Stefan Barabas a jucat rolul soferului in acest incident fiind condamnat in 2019 la 10 ani de inchisoare. Cea mai dura pedeapsa a primit-o un angajat roman al milionarei, care a pus totul la cale. Instanta l-a condamnat la 20 ani de detentie.

Stefan Barabas s-a imprietenit cu o unguroaica reusind sa obtina si cetatenia. FBI a pus un pret de 10.000 dolari pe numele sau. Politistii din Miskolc au primit informatii ca se afla pe lista persoanelor cautate. In urma unei actriuni a politistilor, barbatul a fost prins in timp ce iesea de la un strand din Ungaria. Acum, acesta va fi extradat in Statele Unite.