Un ieșean bolnav de COVID-19, găsit spânzurat la Spitalul Sf. Spiridon

sf. spiridon

Un pacient de 77 de ani, infectat cu Covid-19 a fost gasit spanzurat la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi. Barbatul era sub tratament, iar starea sa de sanatate era una buna. Nimeni nu isi explica de ce a recurs la un asemenea gest. Politistii au deschis un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa si fac verificari pentru a stabili ce s-a intamplat.

In noaptea de luni spre marti, pacientul a fost gasit spanzurat cu un cearsaf de clanta unei usi. Alarma a fost data de un alt pacient, coleg de salon. Barbatul de 77 de ani nu arata vreun semn de depresie. Colabora foarte bine cu medicii, tinea legatura cu familia, iar perioada de spitalizare era spre final.

Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD Iasi

Pacientul se afla internat in Clinica de Medicina Interna suport Covid, de 2 saptamani. Evolutia lui pentru COVID-19 cu care fusese internat era una favorabila urmand sa se externe foarte curand. A cooperat bine pe parcusrul internarii cu echipa medicala, a comunicat cu colegii de salon si cu familia la telefon. Nu existau nici un fel de ideatii suicidare sau afectiuni neurologice sau psihiatrice care sa reprezinte un factor de risc pentru un gest suicidar. Cu toate astea, in noaptea respectiva, colegii de salon au sesizat absenta lui, au anuntat echipa de garda, care din pacate l-a gasit spanzurat.”

Dupa ce a fost constatat decesul, medicii au anuntat politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, care au deschis un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa si efectueaza cercetari pentru stabilirea intregii situații de fapt. Trupul barbatului a fost transportat la Institutul de Medicina Legala pentru necropsie, urmand sa fie stabilite cauzele decesului.